Watervlooien Kroonluchter

Afmetingen: 180 x 180 x 90 cm
Materiaal: Epoxyhars, plexiglas, staal, optische vezel, projector met draaiende kleurenschijf
Locatie: Raad voor de Kinderbescherming Alkmaar
Opdrachtgever: Rijksgebouwendienst

De kroonluchter is ge´nspireerd op het microscopisch kleine leven in de boerensloot en is eigenlijk een mega grote broche voor het plafond. De groene eendenkroosblaadjes zijn gezet als edelstenen in een klassiek sieraad.
De vingertjes, het staartje en de eieren in de buikjes van de watervlooien veranderen langzaam van lichtkleur. (zie filmpje) Dat komt doordat een projector met ronddraaiende kleurenschijf licht stuurt door honderden optische vezel draden naar de watervlooien.
Het dynamische van het steeds wisselen van de ene in de andere kleur blijft fascineren.

De kroonluchter hangt in de wachtruimte, om voor een moment de aandacht af te leiden van de problemen die de ouders en kinderen hebben wanneer ze de Raad moeten bezoeken.

Video Watervlooien Kroonluchter

>>>> Terug naar Homepage


Water Flea Chandelier

Size: 1.80 x 1.80 x 0.90 m (6 x 6 x 3 ft)
Material: Epoxy resin, steel, plexiglass, optic fibre, projector with rotating colour disk
Commissioner: Public Building Authority
Place: Infant Welfare Centre, Alkmaar, The Netherlands

The chandelier is inspired by the microscopically small life in ditches and ponds and is a huge brooch on the ceiling. The green duckweed leafs are set like precious stones as in a classic piece of jewellery.

The fingers, tails and the eggs in the belly of the water fleas are very slowly changing colour. (see the film). A projector with a rotating colour disc is projecting the light through hundreds of optical fibre cables towards the water fleas.

This dynamic change in colour gives the chandelier a magical effect and will continue to fascinate.

The chandelier is placed in the waiting-room of the Infant welfare Centre. It is distracting the children and their parents from their problems when they have to visit this centre.

Video Water Flea Chandelier

>>>> Back to Homepage